La llar d’infants Pi del Soldat presenta divendres el projecte ‘Paisatges sonors i la Sala d’Audició’
La llar d’infants Pi del Soldat presenta divendres el projecte ‘Paisatges sonors i la Sala d’Audició’

La llar d’infants Pi del Soldat presenta divendres el projecte ‘Paisatges sonors i la Sala d’Audició’

La presentació tindrà lloc al Centre Cultural i d’Esbarjo, a partir de les 17.30 hores. El projecte s’ha desenvolupat durant tres anys i es basa en el moviment lliure dels infants a partir dels sons i la música.

Durant els últims anys, la llar d’infants Pi del Soldat ha experimentat i indagat sobre la reacció dels infants davant d’estímuls com la música, els sons i el moviment. Es tracta del projecte ‘Paisatges Sonors i la Sala d’Audició’, un projecte que s’ha dut a terme amb l’assessorament del músic i musicòleg Joan Manuel Chouciño i el ballarí i coreògraf Antonio Izquierdo. El centre d’Educació Infantil presentarà aquest treball de recerca el pròxim divendres, 8 de febrer, a partir de les 17.30 hores, al Centre Cultural i d’Esbarjo. L’entrada és gratuïta, inclourà un pica-pica i serà oberta a tothom. Tanmateix, cal confirmar l’assistència al correu elpidelsoldat@santpol.cat.

El projecte ‘Paisatges Sonors i la Sala d’Audició’ és la continuació de l’anterior projecte ‘Paisatges Sonors’, que es va iniciar l’any 2014. En aquella ocasió, la llar d’infants ja reflexionava sobre les possibilitats sonores i musicals dels infants. En el nou projecte, l’experimentació aprofundeix més encara en el moviment lliure dels nens i nenes, i en l’audició com una experiència física, corporal, dinàmica i estètica. S’ha experimentat en les dimensions relacionals, ètiques i pedagògiques del joc utilitzant la sonoritat i el moviment lliure. D’aquesta manera, s’ha establert un diàleg actiu entre els infants i el músic Joan Manuel Chouciño i el ballarí Antonio Izquierdo.

El projecte de la llar d’infants Pi del Soldat s’ha realitzat en col·laboració amb l’Escola Infantil Printzearen Harresi, de Pamplona. Representants del centre navarrès estaran presents durant la presentació de divendres al Centre Cultural. També hi participaran diverses autoritats, com ara l’alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, i la regidora d’Educació, Marta Romà. A la presentació, també hi seran el músic i musicòleg Joan Manuel Chouciño i el ballarí i coreògraf Antonio Izquierdo. El projecte ‘Paisatges Sonors i la Sala d’Audició’ compta amb la coordinació del grup de recerca FODIP (Formació Docent i innovació Pedagògica) de la Universitat de Barcelona, amb la supervisió de la Dra. Teresa Godall.

Foto: Ajuntament de Sant Pol de Mar.

Tot seguit, podeu escoltar l'entrevista a Rocío Galindo, directora de la llar d'infants, que explica el projecte i la presentació d'aquest divendres.Tot seguit, podeu veure el vídeo del programa ‘Deuwatts’ de Betevé, que va gravar-se a la llar d’infants Pi del Soldat amb motiu del capítol ‘Cos i moviment’.