L'Hospital de Calella es reorganitza per atendre els pacients amb Covid-19 en situació més crítica

L'Hospital de Calella es reorganitza per atendre els pacients amb Covid-19 en situació més crítica

S'han dividit diverses zones per poder atendre els malalts de coronavirus sense que hi hagi risc de contagi amb la resta de pacients que no tenen la malaltia.

Els dos hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l'Hospital Sant Jaume de Calella i l'Hospital de Blanes estan adaptant les seves instal·lacions per atendre els pacients crítics amb coronavirus SARS-CoV-2. Fins ara, aquests casos greus es derivaven a hospitals més especialitzats. L'augment de casos greus, però, provocarà que aquests casos més crítics s'atenguin als hospitals de Calella i Blanes. Per tal de fer front a aquesta situació, els dos centres hospitalaris han pres un conjunt de mesures.

Una de les decisions més destacades és la divisió per sectors de l'àrea quirúrgica dels hospitals. A més, s'ha preparat la zona de reanimació postquirúrgica per destinar-hi els casos més greus i que requereixen ventilació mecànica. El nombre de llits s'anirà ajustant segons les necessitats de cada moment. Aquesta divisió per sectors de l'espai quirúrgic permetrà atendre les intervencions urgents, tant dels pacients positius com negatius en quiròfans diferents. D'aquesta manera, es preservarà els pacients de possibles contagis.

Així mateix, amb aquesta mesura s'aconsegueix també que el personal sanitari en contacte amb positius només s'hagi de posar i treure l'equip de protecció a l'entrada i a la sortida del seu torn. Així doncs, es minimitza el risc de contagi entre pacients i també entre els professionals.

Pacients amb Covid-19 no crítics i negatius

La divisió d'espais hospitalaris també s'ha dut a terme en les plantes d'hospitalització per atendre de manera separada i aïllada a aquells pacients positius en Covid-19 que no requereixen una vigilància intensiva. Els pacients positius i negatius estaran en àrees separades i no hi haurà risc de contagi. En aquest cas, a l'Hospital de Calella s'han destinat dues plantes d'hospitalització per a pacients amb Covid-19.

Així mateix, també s'ha sectoritzat el circuit obstètric i, per tant, s'ha dividit l'espai de sales de parts i també de les sales de dilatació per garantir una assistència segura a les gestants que puguin venir amb sospita o positives per Covid-19 de les negatives, i evitar qualsevol mena de contagi.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva.