La Fira de la Lactància i la Criança del Maresme té diumenge l’objectiu de trencar mites
La Fira de la Lactància i la Criança del Maresme té diumenge l’objectiu de trencar mites

La Fira de la Lactància i la Criança del Maresme té diumenge l’objectiu de trencar mites

La Fira se celebrarà a la plaça Universitat de Canet, on hi haurà més de 35 parades d’artesans. Durant tot el dia, es realitzaran tres xerrades i moltes més activitats i tallers. El lema de la Fira d’enguany és ‘Trencant mites’.

L’Associació Prolactància Lactamar celebra diumenge vinent, 14 d’octubre, la 2a Fira de la Lactància i la Criança del Maresme. Es durà a terme a Canet de Mar, concretament a la plaça Universitat. Es tracta d’una cita centrada en l’alimentació dels més petits, que aplega un gran nombre d’activitats durant tot el dia. L’any passat ja van aplegar uns 400 assistents, pel que aquest any esperen incrementar el nombre de visitants.

Enguany la Fira té com a lema ‘Trencant mites’, i aquest serà un tema destacat en les diferents activitats. Un dels plats forts de la Fira serà la conferència que durà a terme el pediatre Carlos González, que repeteix la seva presència de l’any passat. Enguany, el tema de la seva xerrada serà ‘Derribando mitos sobre sueño, alimentación y necesidades afectivas’. Es realitzaran dues xerrades més. L’infermer pediàtric Armando Bastida oferirà la conferència ‘El papel del padre en la crianza’ i l’assessora prenatal Jessica Santos durà a terme la xerrada ‘Criar sin etiquetas ni comparaciones’.

Inauguració d’una exposició i més activitats

Durant tot el dia, la 2a Fira de la Lactància i la Criança del Maresme tindrà un espai amb parades de productes de tot tipus i s’habilitaran diverses activitats per als més petits. L’entrada és gratuïta. S’hi duran a terme diverses activitats, com ara tallers específics, com ara el porteig de nadons, ioga per a mares i nadons o petits auxilis. L’Associació per l’Inclusió Crisol de Sant Pol hi col·laborarà amb un taller sobre psicomotricitat en família, que impartirà l’Aïna de Gispert.

Entre totes les activitats, hi destaca la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Trencant mites’ de la fotògrafa Eva Torres. Amb les seves imatges, Eva Torres fa una crítica social i desmenteix falses creences, respecte a la criança i a la lactància. L’exposició es podrà visitar pròximament al CAP de Tordera, i la intenció és que sigui una mostra itinerant.

Tot seguit, podeu escoltar l’entrevista íntegra que Ràdio Sant Pol hem realitzat a Vanessa Moncayo, membre de l’entitat Lactamar.

Cartell de la Fira de la Lactància i la Criança