L'Ajuntament se suma al suport als presos catalans que han iniciat la vaga de fam

L'Ajuntament se suma al suport als presos catalans que han iniciat la vaga de fam

El Ple municipal de dilluns passat va aprovar dues mocions a favor dels presos polítics catalans. També va aprovar un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal per analitzar la situació de pobresa i vulnerabilitat que es viu a la comarca.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Pol va aprovar dilluns al vespre per unanimitat dues mocions en favor dels presos polítics independentistes. En la primera moció es reclamava l'absolució dels polítics catalans presos acusats pel procés independentista. En la segona moció, es donava suport a Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, que han iniciat una vaga de fam per denunciar el bloqueig del procediment judicial per part del Tribunal Constitucional, un fet que vulnera el seu dret a reclamar en instàncies internacionals. Així ho explicava l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido.També es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, un conveni entre el consistori i el Consell Comarcal del Maresme per col·laborar en un estudi sobre la pobresa a la comarca. Aquest conveni no implica cap partida pressupostària, només una persona de referència de l'Ajuntament que informi el Consell Comarcal de les dades que necessiti. Ho va especificar el regidor de Serveis Socials, Josep Parada.Un altre dels punts que es va aprovar va ser la modificació de l'ordenança de sorolls i vibracions en el seu apartat de treballs d'obra. En el text anterior, es podien fer treballs d'obra en dissabtes i festius de 9 a 21 hores "excepcionalment i prèvia autorització". El text aprovat permet fer obres els dissabtes de 9 a 16 hores i, excepcionalment i amb autorització prèvia, els diumenges de 9 a 20 hores. El text es va aprovar amb el vot favorable de PDECAT i Junts per Sant Pol, i el vot contrari d'ERC i ICV-EUiA.

Va tirar endavant també l'aprovació del reglament sobre l'estacionament regulat de vehicles que, tal com va explicar el regidor de Serveis Municipals Ferran Xumetra no inclou tarifes ni preus, sinó només la definició de les tipologies d'aparcament i les seves senyalitzacions. El portaveu d'ICV-EUiA, Bernat Ferrer, va lamentar que, amb aquest reglament, es podia haver aprofundit més en l'ampliació de la zona taronja d'aparcament, que ha beneficiat els veïns de la zona on fins ara s'ha implantat.Tanmateix, el regidor Ferran Xumetra va matisar que el govern municipal no tanca la porta a ampliar aquest tipus d'aparcament a noves zones.El punt es va aprovar amb el vot favorable de PDECAT i Junts per Sant Pol, i el vot en contra d'ERC i ICV.

En el torn de preguntes i precs, el portaveu d'ERC, Albert Font, ha reiterat la seva crítica sobre l'estat de manteniment de la pista poliesportiva de la Punta.El regidor d'Esports, Daniel Comas, va insistir en què la reforma que s'havia dut a terme a la pista havia estat per solucionar els problemes de seguretat i sorolls que provocava l'anterior instal·lació. Així mateix, l'alcaldessa Montserrat Garrido va explicar que enguany s'havia viscut un episodi de vandalisme que havia malmès la nova xarxa.Albert Font també va exposar durant el seu torn d'una sèrie d'aturades del subministrament d'electricitat que pateixen alguns veïns de la zona de Sant Pol 2000. El republicà també va criticar l'últim 'ENS' (El Nou Santpolenc) i el reglament de la ubicació de les barques a la platja. En ambdós casos, va exposar que hi havia "mancances greus".

En resposta, el regidor d'Urbanisme i Comunicació, Xavier Catarineu, va explicar que, per una banda, les incidències amb l'electricitat a Sant Pol 2000 havien d'estar solucionades, segons havia comunicat Endesa. Un calaix de distribució de la llum semblava ser la causa d'aquestes apagades. Respecte a l'ENS, el regidor va insistir en què la seva publicació es va demorar un temps pel seu redisseny i també ha explicat que, des del consistori, s'està potenciant molt la comunicació a través de les xarxes. Per últim, sobre el reglament de la ubicació de les barques, Catarineu va explicar que era un tema que calia solucionar i que, vers la ubicació de les barques a l'estiu, encara hi ha marge per al debat.Tot seguit, podeu escoltar íntegrament el Ple municipal celebrat el passat 3 de desembre.