La Biblioteca de Can Coromines endega un projecte per incentivar la lectura entre els infants
La Biblioteca de Can Coromines endega un projecte per incentivar la lectura entre els infants

La Biblioteca de Can Coromines endega un projecte per incentivar la lectura entre els infants

A mitjans de novembre va arrencar el projecte ‘Cabàs de llibres’ que està adreçat a alumnes de 3r i 4t de l’Escola Sant Pau, per a que s’engresquin per la lectura sent ells mateixos qui escullin els llibres o contes que volen llegir.

Engrescar els més joves a llegir. Aquest és un dels objectius que comparteixen la Biblioteca de Can Coromines i l’Escola Sant Pau. Per aquesta raó, fa 10 anys va arrencar el projecte de la ‘Maleta Viatgera’, en el qual la biblioteca omple de llibres una motxilla que, setmanalment, s'endú a casa un dels alumnes de Cicle Inicial de l’escola. Amb aquest projecte, es creava un vincle entre els nens i nenes amb la lectura i la biblioteca. Tanmateix, quan els infants començaven Segon de Primària es perdia aquest vincle, ja que el projecte no continua a Primària.

Per tal d’assegurar aquest vincle amb la lectura, s’ha creat el projecte ‘Cabàs de llibres’, que manté la tasca feta anteriorment per les ‘maletes viatgeres’. El ‘Cabàs de llibres’ està adreçat a les classes de 3r i 4t de Primària, amb la intenció d’ampliar-ho a més cursos en el futur. Com és el nom indica el ‘Cabàs’ és un carro de la compra buit que s’ha deixat a les classes de 3r i 4t de l’escola. La Biblioteca i l’Escola han proposat als infants que, cada quinze dies, dos alumnes vagin a la Biblioteca i facin una tria de llibres, per omplir el cabàs amb aquells llibres que vulguin.

Poden triar lliurement, d’aquesta manera, aquests infants es converteixen en protagonistes de la lectura. A més, poden obrir noves possibilitats de lectura als seus companys, ja que no només escullen, sinó que també ho comuniquen a la resta de la classe. El ‘Cabàs de llibres’ es va iniciar a mitjans de novembre, i abans de Nadal ja s’havien fet dos viatges a la Biblioteca. El fet més sorprenent és que les dues parelles d’alumnes s’han endut més llibres dels que s’havien proposat. En principi, la biblioteca comptava amb 25 llibres per cada viatge, però aquesta xifra s’ha incrementat en tots dos casos.

Tot seguit, podeu escoltar una entrevista a la directora de la Biblioteca de Can Coromines, Marta Quer, en la qual explica aquest nou projecte.