Un grup de santpolencs i santpolenques impulsa l'Ateneu Republicà Santpolenc
Un grup de santpolencs i santpolenques impulsa l'Ateneu Republicà Santpolenc

Un grup de santpolencs i santpolenques impulsa l'Ateneu Republicà Santpolenc

El futur Ateneu serà un espai de trobada, de debat, que treballarà per fomentar els valors republicans, mitjançant xerrades, presentacions de llibres, recitals poètics, tallers, etc.

Fa algunes setmanes que s'ha donat a conèixer a través de les xarxes socials la creació de l'anomenat Ateneu Republicà Santpolenc, que ha impulsat un grup de persones de Sant Pol. El seu objectiu és crear un espai de debat i col·laboració per estendre i fomentar els valors republicans. És a dir, un espai que sigui ecologista, feminista, antifeixista, antiracista i independentista, entre altres valors. L'Ateneu neix amb la voluntat de ser transversal, format per persones ideològicament diverses, i també intergeneracional, que estigui obert a persones de diverses edats. A més, es referma com una entitat independent dels partits polítics o de les administracions públiques.

De moment, l'Ateneu Republicà Santpolenc ha obert una pàgina web i un perfil de Facebook, on s'hi difon el seu manifest i s'hi demana l'adhesió. Els seus impulsors tenen previst realitzar una primera assemblea durant el mes de febrer, on es comencin a programar les primeres activitats. La idea és organitzar xerrades, però també tallers, presentacions de llibres o recitals de poesia, entre altres. De moment, però, estan sumant adhesions, que es poden realitzar al mail info@ateneusantpolenc.cat.

Tot seguit, pots escoltar l'entrevista que vam realitzar a tres dels seus impulsors, Eliseu Carbonell, Ester Roig i Francesc Cardenyes.