Fins a 200 treballadors socials del Maresme i la Selva es donaran cita aquest divendres en una trobada professional

Fins a 200 treballadors socials del Maresme i la Selva es donaran cita aquest divendres en una trobada professional

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva celebra divendres la 6a Jornada de Treball Social, que aplega professionals de la intervenció social i sanitària. Enguany, el tema central és l'escolta. Es tractaran temes moltes vegades invisibilitzats, com ara la pobresa, la transsexualitat o la salut mental, i com els professionals poden oferir un millor servei o tractament escoltant millor els pacients o usuaris que se'ls acosten.

Aquest divendres, 15 de març, se celebra la 6a Jornada de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, una cita que reunirà a l'Auditori de Pineda de Mar a un total de 200 professionals de la salut i la intervenció social del Maresme i la Selva. Enguany, el tema central d'aquesta jornada és l'escolta. S'analitzarà en dos sentits, en l'àmbit professional (és a dir, com s'escolta a l'altre) i en l'àmbit del pacient (com se sent escoltat).

Precisament, per incidir encara més en el tema central de la Jornada, es tractaran temes que, de vegades, queden invisibilitzats. Així doncs, les xerrades estaran centrades en els joves, la salut mental, la pobresa, la transsexualitat, la pèrdua i la gent gran. Seran els mateixos col·lectius, a través d'entitats, qui prendran la paraula i explicaran als professionals com s'han sentit tractats, si s'han sentit escoltats, etc.

La Jornada de Treball Social és una trobada professional que, amb els anys, s'ha convertit en un espai de referència per als professionals del sector. Això ha permès que hi participin professionals no només del Maresme, sinó que en vinguin d'altres llocs de Catalunya. La primera Jornada es va celebrar l'any 2006 i, des de llavors, s'ha celebrat cada dos anys.

Tot seguit, podeu escoltar íntegrament l'entrevista que hem realitzat a Glòria Porcar, treballadora social de la Corporació de Salut i organitzadora d'aquesta Jornada de Treball Social.