Darreres novetats sobre el coronavirus a Sant Pol (26-03-2020)

Darreres novetats sobre el coronavirus a Sant Pol (26-03-2020)

Us expliquem algunes mesures i novetats d'aquests darrers dies, com ara la suspensió del mercat setmanal del divendres o el tancament fins a nou avís dels pipi-can.

Pròrroga del confinament
L’estat d'alarma a causa del coronavirus s’ha prorrogat dues setmanes més, és a dir, s’allargarà fins al dia 11 d'abril. Es recorda que, per evitar la propagació del coronavirus, s'ha decretat l'estat d'alarma que obliga a tota la població a confinar-se a casa i només sortir o desplaçar-se en determinats casos, com ara anar a treballar o comprar menjar i medicaments. Totes les dependències de l'Ajuntament de Sant Pol estan tancades fins a nou avís, excepte les de primera necessitat, com la Policia Local i els Serveis Socials. L'atenció al ciutadà per part del consistori es realitza via telefònica o telemàtica.

Suspensió del mercat del divendres
L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha pres diverses mesures preventives per evitar l’expansió del virus. S’ha suspès el mercat setmanal dels divendres al matí. La suspensió es mantindrà mentre duri la situació d'alarma per la Covid-19.

Tancament dels pipi-can i restriccions per treure a passejar els gossos
Una altra mesura preventiva que ha pres l’Ajuntament ha estat tancar els pipi-can de la vila. Aquests espais adreçats als gossos estaran tancats fins a nou avís. L’objectiu és minimitzar el risc de contagi del coronavirus, ja que són espais on poden coincidir diverses persones. Recordem que aquesta setmana el consistori va prendre la decisió de limitar els horaris per als propietaris de gossos per a treure’ls a passejar, ja que havien comprovat que algunes persones abusaven d’aquesta circumstància per sortir llargues estones o molts cops al dia, exposant a la resta de persones i a elles mateixes a infectar-se de la Covid-19. Els horaris per treure a passejar el gos són de 6 a 9 del matí, d’1 del migdia a 4 de la tarda, i de 8 del vespre a 10 de la nit. Així mateix, la Policia Local recorda que es pot treure a passejar l’animal de companyia en el radi més pròxim al seu domicili, uns 100 metres aproximadament. A més, no es pot tenir contacte amb altres persones i animals i cal respectar una distància mínima de 2 metres amb la resta de veïns.

Recomanació per aturar obres d’àmbit privat
El consistori va publicar ahir dimecres un decret que suspèn els terminis d’execució de les obres de caràcter privat a Sant Pol. Així mateix, s’adverteix a les empreses constructores que només poden treballar si compleixen amb les mesures de prevenció dels seus treballadors. Per aquesta raó, recomana a les promotores i constructores que aturin totes les obres d’àmbit privat fins que acabi l’estat d’alarma sanitària.

Campanya contra la violència masclista
Des de la Diputació de Barcelona s'ha endegat la campanya 'Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament', ja que aquest confinament obligatori pot empitjorar la situació de les dones que pateixen violència masclista, ja que estan obligades a conviure amb el seu agressor. En aquest sentit, es recorda que els telèfons per denunciar aquesta violència es mantenen operatius. El telèfon contra la violència masclista és el 900 900 120, és un telèfon gratuït i confidencial, operatiu les 24 hores.

Llistat d'establiments amb serveis especials
L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha creat un llistat dels establiments i serveis comercials que, mentre duri l'Estat d'Alarma per la Covid-19, ofereixen serveis especials. Al llistat hi apareixen els horaris d'atenció al públic reduïts i els telèfons per demanar la preparació de comandes o comandes a domicili, principalment per als col·lectius de risc. L'objectiu és disposar d'un llistat actualitzat i que sigui útil per a tothom. Els establiments o serveis que vulguin formar part d'aquesta llista de serveis especials, cal que ho comuniquin via correu electrònic o trucada al mail promocioeconomica@santpol.cat o al telèfon 93 760 04 51 (ext. 1301). El llistat es pot trobar a la pàgina web de l'Ajuntament i estarà en constant actualització.

El CAP de Sant Pol tanca a les tardes i l'atenció es realitzarà des del CAP de Canet
Després de valorar els efectius i que s'hagi realitzat una reorganització de professionals al CAP de Canet, el dispensari de Sant Pol tancarà les tres tardes. L'atenció telefònica i l'atenció domiciliària es durà a terme des del CAP de Canet de Mar. El seu telèfon és 93 795 66 76.

L’Hospital de Calella dóna d’alta dos malalts més de Covid-19
L’Hospital de Calella informa que ahir dimecres va donar l’alta a dues persones més que havien estat ingressades al centre pel coronavirus. Ja són 4 persones que aquesta setmana han estat donades d’alta al centre sanitari de Calella. Ahir dimecres van ingressar 4 nous pacients per Covid-19. A hores d’ara, hi ha un total de 16 casos positius ingressats al centre. Cal remarcar que en aquests moments no hi ha confirmat cap cas diagnosticat de coronavirus a Sant Pol de Mar.

Ràdio Sant Pol ha tancat les seves portes al públic arran del confinament decretat per l'estat d'alarma, però continuem treballant a porta tancada per seguir-vos informant de l'actualitat de Sant Pol. No hi haurà programes de col·laboradors, però mantindrem la programació habitual amb l'emissió de programes gravats prèviament o la reemissió de programes.

Trobareu la informació actualitzada sobre el coronavirus al portal municipal de l'Ajuntament de Sant Pol, www.santpol.cat, i a Ràdio Sant Pol, a la 107.2 de la FM o a www.radiosantpol.cat.