Es posa en marxa la campanya 'Avisa'm' amb l'objectiu de detectar casos de necessitat entre la gent gran
Es posa en marxa la campanya 'Avisa'm' amb l'objectiu de detectar casos de necessitat entre la gent gran

Es posa en marxa la campanya 'Avisa'm' amb l'objectiu de detectar casos de necessitat entre la gent gran

La campanya vol conscienciar els veïns i veïnes de Sant Pol, així com els establiments i entitats, per a que avisin l'Ajuntament i els Serveis Socials en cas de detectar que una persona gran es troba en situació de vulnerabilitat. El consistori demana la implicació de la ciutadania identificant els indicis d'aquests casos, per canvis en la rutina diària, del comportament o de l'aspecte de la persona afectada.

L'Ajuntament de Sant Pol ha endegat, mitjançant la Regidoria de Serveis Socials, la campanya 'Avisa'm' que té l'objectiu de detectar casos de vulnerabilitat entre la gent gran de Sant Pol. Es tracta de crear una xarxa de prevenció i detecció per vetllar pels avis i àvies de la vila. El consistori ha demanat la implicació de la ciutadania, d'entitats i establiments per fixar-se en indicis o símptomes que mostrin aquesta necessitat. Canvis en les rutines diàries, en el comportament o en l'aspecte de les persones poden amagar un cas de necessitat o de vulnerabilitat entre la gent gran.

Aquesta campanya neix per la constatació que les persones grans, en alguns casos, es troben desprotegits o tenen poques relacions socials que vetllin pel seu benestar. Amb aquesta acció, es pretén oferir suport, atenció i informació a les persones que ho pateixen.

Eines de la campanya

Dins de la campanya 'Avisa'm', s'han imprès imants amb la relació de telèfons d'interès en cas d'emergència, com ara l'Ajuntament de Sant Pol, la Policia Local, Serveis Socials o l'Hospital de Sant Jaume de Calella, entre altres. També s'han imprès uns adhesius que els establiments poden enganxar als seus aparadors, per tal de conscienciar els veïns i veïnes i mostrar la seva adhesió a la campanya. La idea és que els establiments puguin donar l'alarma en cas de detectar canvis de comportament, desorientació, deteriorament físic o discurs poc coherent entre els seus clients habituals.

A més, s'ha publicat una guia jurídica gratuïta, que dóna solució a dubtes en temes jurídics relacionats amb la gent gran. El document consta de 24 pàgines i es pot trobar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Sant Pol.

Qualsevol comerç o entitat santpolenca es pot adherir a la campanya 'Avisa'm' i recollir l'imant i l'adhesiu a l'Ajuntament de Sant Pol o als Serveis Socials Municipals.

Foto: Ajuntament de Sant Pol de Mar.