L'actor santpolenc Marià Manzanares guanya el Premi Oriana al Millor Actor per la websèrie 'Génesis 88'
L'actor santpolenc Marià Manzanares guanya el Premi Oriana al Millor Actor per la websèrie 'Génesis 88'
L'actor santpolenc Marià Manzanares guanya el Premi Oriana al Millor Actor per la websèrie 'Génesis 88'
L'actor santpolenc Marià Manzanares guanya el Premi Oriana al Millor Actor per la websèrie 'Génesis 88'

L'actor santpolenc Marià Manzanares guanya el Premi Oriana al Millor Actor per la websèrie 'Génesis 88'

L'actor santpolenc Marià Manzanares va ser guardonat el passat mes d'octubre al Festival de Cinema de Sant Andreu de la Barca amb el Premi Oriana 2020 al Millor Actor de Websèrie pel seu paper a 'Génesis 88'. Aquesta websèrie està produïda per Grup de Cinema Fata Morgana de Mataró i està dirigida per Franc Sellers, que també va guanyar el premi a la Millor Direcció en el mateix Festival.

Marià Manzanares viu a Sant Pol des de fa gairebé 20 anys. Pels volts del 2003, es va traslladar a la vila des del seu natal barri barceloní de Bon Pastor on s'havia iniciat en el món del teatre com a actor aficionat. Als 19 anys, a finals dels anys 60, se li va ficar a dins el cuquet de l'escenari amb les primeres obres en un grup amateur. Des de llavors, no ha deixat mai de pujar a l'escenari, sempre com a actor aficionat. Una obra de teatre l'ha marcat de forma destacada. Es tracta de 'Les mans d'Eurídice', obra de l'escriptor brasiler Pedro Bloch. La va interpretar per primera vegada el 1981, i fins al 2010 l'ha representat en molts escenaris ben diferents. L'ha presentat en diversos teatres de Catalunya, entre ells a Sant Pol i a altres poblacions del Maresme. El 2005, va tenir la satisfacció d'interpretar-la a Nova York davant d'una classe d'universitaris que estudiaven espanyol.

La seva afició pel teatre l'ha portat a actuar també en publicitat i a la sèrie de TV3 'El cor de la ciutat'. Amb la websèrie 'Génesis 88', ha aconseguit el reconeixement pel paper de l'altiu, obscur i malvat Eminencia, un poderós càrrec de l'església del país imaginari de Las Maracas, que no dubta a utilitzar qualsevol mitjà per aconseguir els seus objectius. La sèrie està tenint un gran èxit de crítica i, a hores d'ara, tant el Marià Manzanares com la resta dels integrants de 'Génesis 88' estan pendents de la concessió dels premis internacionals British Web Awards, que premien websèries de tot el món. 'Génesis 88' té 10 nominacions, entre les quals Marià Manzanares està nominat a millor actor de repartiment. El pròxim 28 de novembre se celebra la cerimònia d'entrega on-line.

Una websèrie amb molt èxit de crítica

'Génesis 88' és una websèrie d'intriga, suspens i ciència-ficció. Ambientada en un país europeu imaginari, Las Maracas, explica la lluita entre diferents personatges per aconseguir atrapar a Eugen Doriel, un estrany personatge que sembla amagar un important secret. Es tracta d'una websèrie, és a dir una sèrie concebuda per veure a través del mòbil o l'ordinador, que compta amb poc pressupost i amb la dedicació i entrega dels seus actors, actrius i membres de l'equip de producció. De moment, la websèrie es compon de dues temporades que es poden veure a través de Youtube (en aquest enllaç) i els capítols duren entre 10 i 15 minuts.

Totes dues temporades de la websèrie han aconseguit un gran èxit de crítica i han estat premiades en nombrosos festivals, molts d'ells d'àmbit internacional. Acumula fins a 9 premis i més de 30 nominacions en festivals com ara el Miami Web Fest 2019 d'Estats Units o l'Asia Awards Fest 2019 de Corea del Sud, entre altres.

Una peculiaritat és que la websèrie està produïda per Grup de Cinema Fata Morgana, que és de Mataró, i ha estat filmada en moltes localitzacions del Maresme. La direcció és a càrrec de Franc Sellers, que també ha estat guardonat en la categoria de Millor director de websèrie en les dues últimes edicions del Festival de Cinema de Sant Andreu de la Barca. Segons ens ha explicat Marià Manzanares, actualment s'està treballant en els guions i les tasques de producció de la tercera temporada de 'Génesis 88', la que podria posar punt final a la trama de la sèrie.

Tot seguit, podeu escoltar l'entrevista íntegra que hem realitzat a l'actor santpolenc Marià Manzanares.