Darreres novetats sobre el coronavirus a Sant Pol (23-03-2020)

Darreres novetats sobre el coronavirus a Sant Pol (23-03-2020)

Us expliquem algunes mesures i novetats d’aquests darrers dies, com ara l’entrada en vigor del Certificat d’Autoresponsabilitat de Desplaçament, l’enduriment dels controls de la Policia Local per evitar que veïns o veïnes desobeeixin el confinament o l’enviament durant els pròxims dies d’una targeta moneder a les famílies que reben una beca-menjador.

Certificat d’Autoresponsabilitat de Desplaçament
Aquest dilluns 23 de març ha entrat en vigor el Certificat d’Autoresponsabilitat de Desplaçament en l’actual estat d’alarma que ha editat la Conselleria d’Interior per a que les persones que hagin de sortir al carrer durant el confinament puguin acreditar alguna de les causes autoritzades. No és obligatori portar-lo, però es recomana fer-ho per agilitzar la feina dels cossos de seguretat durant els controls que es realitzaran a tot el país. El podeu descarregar o omplir-lo on-line en aquest enllaç.

Possible pròrroga del confinament
Està previst que l’estat d’alarma es prorrogui dues setmanes més del que estava previst, és a dir, que s’allargui fins al dia 11 d’abril. Es recorda que, per evitar la propagació del coronavirus, s’ha decretat l’estat d’alarma que obliga a tota la població a confinar-se a casa i només sortir o desplaçar-se per anar a treballar, per comprar menjar i medicaments, o per tenir cura d’avis o de persones dependents. Totes les dependències de l’Ajuntament de Sant Pol estan tancades fins a nou avís, excepte les de primera necessitat, com la Policia Local i els Serveis Socials. L’atenció al ciutadà per part del consistori es realitza via telefònica o telemàtica.

Enduriment dels controls
La Policia Local de Sant Pol ha endurit aquest cap de setmana els controls a la vila per identificar persones que incompleixen les restriccions de mobilitat decretades. Es recorda que les multes per incompliment de l’ordre de confinament van des dels 600 fins als 30.000 euros.

Recomanació als constructors per aturar les obres privades
Arran d’aquesta situació, l’Ajuntament de Sant Pol va suspendre la setmana passada els contractes d’obra i serveis fins que es normalitzi la situació. Així doncs, es va aturar l’obra al carrer Pau Simon. De la mateixa manera, recomana als promotors i constructors d’obres d’àmbit privat que paralitzi aquests treballs si no es pot garantir la seguretat i salut dels treballadors. El Reial Decret de l’Estat espanyol no obliga a paralitzar les obres de construcció, però el consistori en recomana la seva suspensió per evitar que el coronavirus es propagui entre la població.

Beques menjador i Preinscripció escolar
El confinament i l’estat d’alarma ha portat al Departament d’Educació de la Generalitat a posposar els períodes de preinscripció escolar que estaven previstos per a les llars d'infants, escoles i instituts. Des de la Regidoria d’Educació, s’informa a les famílies que reben una beca-menjador, que se’ls farà arribar a casa seva una targeta moneder. Així mateix, aquestes famílies rebran un avís des del Consell Comarcal on se’ls informarà com poden utilitzar aquesta targeta.

Set ingressats per coronavirus a l’Hospital de Calella
L’Hospital de Calella informa que, a hores d’ara, hi ha ingressades 7 persones afectades per coronavirus. Ahir diumenge es va detectar un nou cas. Cal remarcar que, en aquests moments, no hi ha confirmat cap cas diagnosticat de coronavirus a Sant Pol de Mar.

Grup de suport per a persones grans i famílies amb infants
Acabem aquestes informacions, recordant que davant d’aquesta situació extraordinària, un grup de joves de Sant Pol s’ha organitzat per donar suport a les famílies amb infants, a la gent gran, i a les persones que formen part del grup de risc. És una iniciativa promoguda pel Cau El Nus. És un servei gratuït del qual es demana que en feu ús únicament si és estrictament necessari. Els joves cuidaran d’infants en el cas de famílies que ho necessitin per la seva situació laboral o per l’edat dels infants. Així mateix, portaran la compra a casa de les persones grans que visquin soles i sense accés a una xarxa d'assistència pròxima. Es pot demanar aquest servei trucant o enviant un whatsapp al telèfon 671 770 251. En cas que també us vulgueu oferir a col·laborar amb aquesta iniciativa, podeu adreçar-vos al mateix número de telèfon.

Ràdio Sant Pol ha tancat les seves portes al públic arran del confinament decretat per l’estat d’alarma, però continuem treballant a porta tancada per seguir-vos informant de l’actualitat de Sant Pol. No hi haurà programes de col·laboradors, però mantindrem la programació habitual amb l’emissió de programes gravats prèviament o la reemissió de programes.

Trobareu la informació actualitzada sobre aquestes mesures preventives al portal municipal de l’Ajuntament de Sant Pol, www.santpol.cat, i a Ràdio Sant Pol, a la 107.2 de la FM o a www.radiosantpol.cat.