L’Esbart Dansaire serà la imatge del cupó de l’ONCE del pròxim 26 d’agost

L’Esbart Dansaire serà la imatge del cupó de l’ONCE del pròxim 26 d’agost

El cupó de la loteria de l’ONCE homenatja els 75 anys de trajectòria de l’entitat santpolenca. S’imprimiran 5,5 milions de cupons que es vendran a tot Espanya. El cupó es presentarà amb un acte institucional aquest divendres, 16 d’agost, a les 11 h, a la Sala Ainaud de Lasarte amb la presència de l’alcalde Albert Zanca, el delegat territorial d’ONCE a Catalunya, Enric Botí, i la presidenta de l’Esbart, Elvira Solé, entre altres autoritats.

L’Esbart Dansaire de Sant Pol i els seus 75 anys d’història seran els protagonistes del cupó de l’ONCE del pròxim 26 d’agost. La imatge de l’entitat santpolenca i el seu nom s’imprimiran en 5 milions i mig de cupons de loteria, que es vendran a tot l’Estat. Es tracta d’un homenatge més que rep l’Esbart Dansaire l’any que celebra el seu 75è aniversari.

El cupó serà presentat aquest divendres, 16 d’agost, a les 11 hores, en un acte institucional a la Sala Ainaud de Lasarte que comptarà amb la presència de diverses autoritats. Hi seran presents l’alcalde de Sant Pol, Albert Zanca; la regidora de Cultura, Anna Losantos; el delegat territorial d’ONCE a Catalunya, Enric Botí; el director de l’agència de l’ONCE a Mataró, José Miguel Jiménez; la presidenta de l’Esbart Dansaire de Sant Pol, Elvira Solé, i un dels seus membres, Ramon Ribera. L’acte serà presentat per Montserrat Tarridas i, entre el públic s’espera que també hi siguin presents la Jutgessa de Pau de la vila, M. Pilar Marquès, i la resta de membres de l’Esbart Dansaire.

75 anys d’intensa activitat

L’Esbart Dansaire de Sant Pol es va fundar l’any 1942 amb l’objectiu de promoure i difondre les danses tradicionalment catalanes. Cada any, l’Esbart viatja per tota la geografia catalana participant en moltíssimes festes i festivals. A més, ha actuat diverses vegades fora de les fronteres catalanes, a ciutats com París, Roma o Praga. Des de fa més de dues dècades, organitza el Festival de Danses Catalanes en el marc de la Festa Major de Sant Pol. Enguany ha celebrat la seva 22a edició.

Aquest any, en el qual celebra el 75è aniversari de la seva fundació, l’Esbart Dansaire ha rebut diversos homenatges. Es va col·locar una placa commemorativa al Monestir de Montserrat, va rebre un diploma de la Generalitat de Catalunya i un diploma a la capital de la sardana, per part de la Confederació Sardanista de Catalunya, i l’Ajuntament de Sant Pol va lliurar un trofeu a l’entitat.

Tot seguit, podeu escoltar el fragment de l'entrevista que Ràdio Sant Pol va realitzar a Elvira Solé i Ramon Ribera, de l'Esbart Dansaire, el passat 16 de juliol, en el qual avancen aquesta notícia.