El nou escut de Sant Pol serà de color vermell

El nou escut de Sant Pol serà de color vermell

Aquesta opció s’ha imposat a la resta amb 117 vots. La segona opció més votada tenia el fons verd i ha rebut 98 vots. Un total de 353 veïns i veïnes de Sant Pol han votat en aquest procés participatiu.

L’escut de Sant Pol serà aviat de color vermell. Així ho ha volgut la majoria de les persones que han votat en el procés participatiu que va endegar l’Ajuntament de Sant Pol durant el passat mes de febrer. S’han recollit fins a 353 vots, de forma presencial o per internet, dels quals 117 han apostat per l’escut que té el fons de color vermell. La segona opció més votada ha estat el color verd, que ha rebut un total de 98 vots. El color menys votat ha estat el lila, amb només 27 butlletes.

En total, s’han recollit 278 vots per internet, a través de la pàgina web que va habilitar el consistori. També s’han comptabilitzat les 36 butlletes que es van omplir durant l’acte del 40è aniversari d’ajuntament democràtic celebrat el passat 26 de gener. L’Ajuntament de Sant Pol va iniciar aquest procés de canvi d’escut, ja que l’actual no compleix els criteris de la normativa heràldica i calia adaptar-lo. L’estudi per determinar quines eren les opcions vàlides va ser elaborat pel conseller heràldic assessor d’Heràldica i Genealogia de Catalunya, Armand de Fluvià. L’escut escollit es proposarà al Ple Municipal per a la seva aprovació.

Per consultar els resultats, visitar aquest enllaç.

Nou escut de Sant Pol.