Sant Pol es prepara per a la revetlla de Sant Joan

Sant Pol es prepara per a la revetlla de Sant Joan

Aquest diumenge al vespre, arribarà la Flama del Canigó a les 20.30 hores a la platja de les Barques. La cercavila i la crema de la bruixa anirà a càrrec del Col·lectiu Feminista de Sant Pol, que li imprimirà un caràcter reivindicatiu.

Sant Pol ja ho té tot preparat per celebrar la tradicional revetlla de Sant Joan aquest diumenge al vespre. La festa començarà a les 20.30 h, amb l’arribada de la Flama del Canigó a la platja de les Barques. Els santpolencs i santpolenques li donaran la benvinguda i, tots plegats, aniran en cercavila fins a la plaça de la Vila, on es durà a terme la lectura del manifest de la Flama del Canigó a partir de les 21 hores.

Just després de la lectura del manifest, cap a les 21.15 hores, començarà la cercavila fins a l’espigó, on tindrà lloc la crema de la bruixa. Enguany, la crema tindrà un sentit reivindicatiu. Anirà a càrrec del Col·lectiu Feminista de Sant Pol, que té l’objectiu de cremar a la foguera totes les injustícies que s’han realitzat contra les dones, sobretot la violència masclista. Per aquesta raó, aquest any, la bruixa estarà formada per tot d’escombres. Tal com elles mateixes expliquen “enguany seran les bruixes del Col·lectiu les que cremaran les escombres a la foguera”. El col·lectiu convida tothom a portar objectes o escriure missatges que es vulguin cremar, sobretot que estiguin orientats a eradicar la violència masclista. Per al Col·lectiu Feminista és important donar la volta a la tradició i dir que són les bruixes les que cremen les injustícies i no que el poble crema una bruixa. El Col·lectiu recorda que “la cacera de bruixes va ser un crim injust que va perseguir les dones durant centenars d’anys”. Per últim, la revetlla continuarà, a partir de dos quarts de 12 de la nit, amb el ball que oferirà l’orquestra La Litoral a la Punta.

Gaudir de la revetlla amb precaució

Com cada any, l’Ajuntament de Sant Pol de Mar demana als veïns i veïnes responsabilitat i precaució durant la revetlla de Sant Joan. El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha qualificat Sant Pol com un municipi amb alt risc d’incendi forestal; per aquesta raó, queda prohibit encendre fogueres. A més, els petards, coets i focs d’artifici s’han de llençar dins del nucli antic de la vila. Així mateix, ha difós una sèrie de consells sobre el llançaments dels petards, com ara no encendre’ls mentre es tenen agafats o impedir que els menors els encenguin.

Així mateix, es prega precaució al volant i abstenir-se de veure alcohol si s’ha de conduir. El Col·lectiu Feminista també ha posat el focus en l’assetjament sexual que, sovint, pateixen les joves durant aquesta nit. En aquest sentit, l’entitat demana que hi hagi una conscienciació social i que tothom impedeixi i alerti dels comportaments assetjadors en cas de presenciar-los.

Tot seguit, podeu escoltar l’entrevista que Ràdio Sant Pol hem realitzat a Eulàlia Torra, membre del Col·lectiu Feminista.

cartell revetlla Sant Joan

cartell precaucio

cartell consells