Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Sant Cebrià
Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Sant Cebrià

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Sant Cebrià

Els agents han detingut un total de cinc persones com a presumptes autores d’un delicte de tràfic de drogues i han comissat un total de 2.800 plantes de marihuana repartides en tres plantacions en diferents municipis del Baix Llobregat i del Maresme.

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat tres plantacions de marihuana en una setmana, concretament entre els dies 10 i el 18 de desembre, entre les quals una d’elles estava ubicada a Sant Cebrià de Vallalta. Les altres dues plantacions estaven en municipis del Baix Llobregat. Els agents han detingut quatre homes i una dona com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a començaments de desembre a Sant Andreu de la Barca, en una nau industrial que, tot i que semblava que estava en desús, amb tots els finestrals trencats i força deteriorada, el consum d’electricitat era molt elevat. Els agents van localitzar a l’interior de la nau una plantació de marihuana en ple rendiment i es va detenir un home de nacionalitat albanesa. Els investigadors van requisar unes 1.900 plantes i van desmuntar totalment la instal·lació, amb un valor aproximat de 100.000 euros. La investigació també va permetre detectar una altra plantació de marihuana en un domicili de Collbató. Així mateix, els agents van localitzar un altre domicili a Sant Cebrià de Vallalta on el grup tenia una altra plantació de marihuana.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dos homes i una dona de nacionalitats albanesa, de 24, 27 i 35 anys, a la localitat de Collbató, on es van comissar gairebé 900 plantes de marihuana així com una instal·lació perfectament preparada per al cultiu d’aquesta substància. Durant l’entrada i registre del domicili de Sant Cebrià de Vallalta, on la instal·lació per cultivar la marihuana estava en procés de desmuntatge, es va localitzar un cinquè membre del grup, un home albanès de 38 anys, que també va quedar detingut. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Fotos: Mossos d'Esquadra.