Darreres novetats sobre el coronavirus a Sant Pol (24-03-2020)

Darreres novetats sobre el coronavirus a Sant Pol (24-03-2020)

Us expliquem algunes mesures i novetats d'aquests darrers dies, com ara les restriccions per treure a passejar els animals de companyia o la creació d’un llistat d’establiments que ofereixen serveis especials durant aquests dies.

Possible pròrroga del confinament
Està previst que l'estat d'alarma es prorrogui dues setmanes més del que estava previst, és a dir, que s'allargui fins al dia 11 d'abril. Es recorda que, per evitar la propagació del coronavirus, s'ha decretat l'estat d'alarma que obliga a tota la població a confinar-se a casa i només sortir o desplaçar-se per anar a treballar, per comprar menjar i medicaments, o per tenir cura d'avis o de persones dependents. Totes les dependències de l'Ajuntament de Sant Pol estan tancades fins a nou avís, excepte les de primera necessitat, com la Policia Local i els Serveis Socials. L'atenció al ciutadà per part del consistori es realitza via telefònica o telemàtica.

Restriccions per treure a passejar els gossos
Arran d'aquesta situació, l'Ajuntament ha restringit els horaris per treure a passejar el gos, després d'haver comprovat que algunes persones abusaven d'aquesta circumstància per sortir llargues estones o molts cops al dia, exposant a la resta de persones i a elles mateixes a infectar-se del Covid-19. Els horaris per treure a passejar el gos a partir d'ara seran de 6 a 9 del matí, d'1 del migdia a 4 de la tarda, i de 8 del vespre a 10 de la nit. La Policia Local recorda que les persones propietàries dels animals poden treure'ls a passejar en el radi més pròxim al seu domicili, d'uns 100 metres aproximadament. A més, no es pot tenir contacte amb altres persones i animals i cal respectar una distància mínima de 2 metres amb la resta de veïns.

Campanya contra la violència masclista
Des de la Diputació de Barcelona s'ha endegat la campanya 'Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament', ja que aquest confinament obligatori pot empitjorar la situació de les dones que pateixen violència masclista, ja que estan obligades a conviure amb el seu agressor. En aquest sentit, es recorda que els telèfons per denunciar aquesta violència es mantenen operatius. El telèfon contra la violència masclista és el 900 900 120, és un telèfon gratuït i confidencial, operatiu les 24 hores.

Modificacions en el calendari fiscal del 2020
A causa d'aquesta situació excepcional, que obliga al confinament de la població a casa seva, l'Ajuntament ha informat aquesta setmana de diverses modificacions en el calendari fiscal del 2020. El pagament d'algunes taxes, ordenances fiscals i tributs municipals s'ha posposat, i d'altres s'està buscant la manera telemàtica de dur-les a terme. Teniu l'explicació de cadascun d'aquests impostos i les mesures que s'han pres al portal municipal de l'Ajuntament, www.santpol.cat.

Llistat d'establiments amb serveis especials
L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha creat un llistat dels establiments i serveis comercials que, mentre duri l'Estat d'Alarma pel COVID-19, ofereixen serveis especials. Al llistat hi apareixen els horaris d'atenció al públic reduïts i els telèfons per demanar la preparació de comandes o comandes a domicili, principalment per als col·lectius de risc. L'objectiu és disposar d'un llistat actualitzat i que sigui útil per a tothom. Els establiments o serveis que vulguin formar part d'aquesta llista de serveis especials, cal que ho comuniquin via correu electrònic o trucada al mail promocioeconomica@santpol.cat o al telèfon 93 760 04 51 (ext. 1301). El llistat es pot trobar a la pàgina web de l'Ajuntament i estarà en constant actualització.

Retirada dels contenidors de roba
L'Ajuntament ha retirat els contenidors de roba, ja que no es tracta d'un servei bàsic i es vol evitar que s'hi introdueixi roba infectada. El consistori recomana els veïns i veïnes guardar temporalment la roba vella a casa i, sobretot, que no es llenci als contenidors de rebuig.

El CAP de Sant Pol tanca a les tardes i l'atenció es realitzarà des del CAP de Canet
Després de valorar els efectius i que s'hagi realitzat una reorganització de professionals al CAP de Canet, el dispensari de Sant Pol tancarà les tres tardes. L'atenció telefònica i l'atenció domiciliària es durà a terme des del CAP de Canet de Mar. El seu telèfon és 93 795 66 76.

Enduriment dels controls
La Policia Local de Sant Pol ha intensificat els controls a la vila per identificar persones que incompleixen les restriccions de mobilitat decretades. Es recorda que les multes per incompliment de l'ordre de confinament van des dels 600 fins als 30.000 euros.

Beques menjador i Preinscripció escolar
El confinament i l'estat d'alarma ha portat al Departament d'Educació de la Generalitat a posposar els períodes de preinscripció escolar que estaven previstos. Des de la Regidoria d'Educació, s'informa a les famílies que reben una beca-menjador, que se'ls farà arribar aquesta setmana a casa seva una targeta moneder. Així mateix, aquestes famílies rebran un avís des del Consell Comarcal on se'ls informarà com poden utilitzar aquesta targeta.

11 ingressats per coronavirus a l'Hospital de Calella
l'Hospital de Calella informa que, a hores d'ara, hi ha ingressades 11 persones afectades per coronavirus, després que ahir dilluns es van detectar quatre nous casos. Cal remarcar que en aquests moments no hi ha confirmat cap cas diagnosticat de coronavirus a Sant Pol de Mar.

En aquest sentit, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que, arran de l'actual situació d'excepcionalitat que es viu pel coronavirus, les urgències pediàtriques nocturnes (de 20 h a 8 h) de l'Hospital de Blanes s'atendran de forma temporal a l'Hospital Sant Jaume de Calella. Aquesta decisió s'ha pres davant la impossibilitat de poder garantir que els infants que acudeixin al servei durant la nit siguin atesos per un metge pediatre.

Ràdio Sant Pol ha tancat les seves portes al públic arran del confinament decretat per l'estat d'alarma, però continuem treballant a porta tancada per seguir-vos informant de l'actualitat de Sant Pol. No hi haurà programes de col·laboradors, però mantindrem la programació habitual amb l'emissió de programes gravats prèviament o la reemissió de programes.

Trobareu la informació actualitzada sobre aquestes mesures preventives al portal municipal de l'Ajuntament de Sant Pol, www.santpol.cat, i a Ràdio Sant Pol, a la 107.2 de la FM o a www.radiosantpol.cat.