L’arrossada de les Volades Santpolenques celebra aquest diumenge el seu 30è aniversari
L’arrossada de les Volades Santpolenques celebra aquest diumenge el seu 30è aniversari

L’arrossada de les Volades Santpolenques celebra aquest diumenge el seu 30è aniversari

L'arrossada popular, que se celebrarà al Parc del Litoral, ja compta amb més de 200 inscrits.

L'entitat de les Volades Santpolenques celebra aquest pròxim diumenge, 20 de maig, el seu 30è aniversari amb la tradicional arrossada que celebra cada any. La trobada serà a la carpa del Parc del Litoral, amb un menú que inclou una amanida amb llagostins, l'arròs i un pastís de postres, tot acompanyat amb vi negre i cava de qualitat. Els assistents només cal que portin gots i coberts, i molta gana. Després de l'arrossada, hi haurà rom cremat i ball amb el conjunt d'en Toni Balam.

A hores d'ara, ja s'han superat les 200 inscripcions, una xifra molt semblant a la que es va assolir l'any passat. Aquests dies, ja s'estan tancant tots els preparatius de l'arrossada i, per tant, els interessats s'han de donar pressa a contactar amb les Volades si volen participar-hi. Per a demanar informació, us podeu adreçar a l'establiment Can Pera (C. Nou, 52), a Fotografies Sauleda (C. Nou, 34) o al telèfon 93.760.12.65 (Josep Agulló).

L'origen de les Volades Santpolenques es remunta fa molts anys, a mitjans de segle XX, quan encara els joves estaven obligats a realitzar el Servei Militar, l'anomenada ‘mili’. Un grup d'homes de Sant Pol que celebraven el seu 50è aniversari van decidir organitzar un dinar conjunt el dia de Sant Jordi per retrobar-se els companys de la mateixa lleva de la ‘mili’. Es tractava d'una trobada de ‘quintos’. Aquesta tradició poc a poc va anar desapareixent. Però ara fa 30 anys, un grup de persones del poble van decidir recuperar aquest costum.

En aquestes primeres trobades de les Volades de finals dels anys 80, l'arrossada de les Volades Santpolenques va arribar a reunir al Poliesportiu més de 600 persones. En aquell moment, es reunien els homes que celebraven 50 anys, però edició rere edició es va anar obrint a tota la població. Es va convertir en una excusa per retrobar velles amistats, ja que per raons personals moltes persones havien marxat de Sant Pol per anar a viure a altres llocs. Es converteix, doncs, en una trobada d'emocions, anècdotes i retrobaments d'amics. Des de l'organització fan una crida per a que les persones més joves se sumin, per tal que aquesta tradició es pugui mantenir en el futur.

A continuació, podeu tornar a escoltar l'entrevista als representants de les Volades Santpolenques: