El Ple aprova per unanimitat unes ajudes urgents als comerços afectats econòmicament per la Covid-19

El Ple aprova per unanimitat unes ajudes urgents als comerços afectats econòmicament per la Covid-19

S'ha aprovat una partida total de 75.000 euros per a aquestes ajudes econòmiques urgents i extraordinàries amb els vots favorables de tots els grups municipals.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar va aprovar ahir al vespre per unanimitat la convocatòria per a unes subvencions destinades als comerciants i botiguers de la vila afectats pels efectes econòmics de la Covid-19. El Ple va aprovar una partida de 75.000 euros per destinar en ajudes urgents i extraordinàries per aquelles botigues i comerços que han hagut de tancar durant aquest període de dos mesos i escaig que ha durat l'estat d'alarma.

Durant el Ple celebrat telemàticament, el regidor d'Hisenda, Albert Font, va explicar que aquesta partida s'havia aconseguit traslladant recursos d'altres partides cap a aquestes ajudes extraordinàries. La raó d'aquesta modificació en els comptes de l'Ajuntament és la limitació que suposa la Llei d'Estabilitat Pressupostària. A causa d'aquesta Llei, el consistori no pot utilitzar els diners romanents de l'any passat i, per tant, s'ha de limitar als recursos ja pressupostats.

Per altra banda, l'alcalde de Sant Pol, Albert Zanca, i la regidora de Promoció Econòmica, Anna Losantos, van agrair el suport de tots els grups municipals i les aportacions que va presentar el grup de Junts per Catalunya-Sant Pol. De les diverses propostes de JuntsXCat, l'equip de govern n'ha incorporat una, per la qual s'acota el període subvencionable, des del 14 de març fins al 17 de maig.

La portaveu de Junts per Catalunya-Sant Pol, Montserrat Garrido, va agrair al seu torn que s'hagués acceptat aquesta esmena. Tanmateix, Garrido va indicar que, a parer seu, “aquestes subvencions són insuficients”, ja que no arriben a tots els serveis, només als autònoms o professionals que tenen un establiment comercial. Així mateix, va assenyalar que aquestes ajudes econòmiques no es rebran fins al setembre, segons els terminis marcats, i que considerava que era massa temps per comerciants que han estat dos mesos amb pèrdues.

L'alcalde de Sant Pol, Albert Zanca, va recordar que el consistori treballa "amb recursos limitats" i que l'objectiu és "arribar econòmicament al màxim de persones possible". Igualment, no va tancar la porta a noves convocatòries de subvencions al sector comercial, quan arribin nous recursos per part d'administracions superiors, com ara la Diputació de Barcelona.

Tot seguit, podeu escoltar íntegrament el Ple celebrat telemàticament ahir al vespre. Demanem disculpes perquè, durant els primers minuts, el so és deficient.I també el podeu tornar a veure en aquest enllaç: