L’Arxiu Municipal estrena l’exposició virtual ‘La Maleta de Sant Pol’
L’Arxiu Municipal estrena l’exposició virtual ‘La Maleta de Sant Pol’

L’Arxiu Municipal estrena l’exposició virtual ‘La Maleta de Sant Pol’

La mostra viatja pels esdeveniments més destacats del darrer segle a Sant Pol. L’exposició és interactiva i permet consultar documents originals, que es guarden a l’Arxiu.

L’Arxiu Municipal de Sant Pol ha estrenat aquestes darreres setmanes una nova exposició virtual, com ja va fer fa uns mesos amb la mostra ‘Logotips històrics santpolencs’, que recull diversos logotips d’entitats i institucions del poble. En aquesta ocasió, la mostra interactiva es titula 'La Maleta de Sant Pol (1872-1979)', i fa un recorregut per alguns dels esdeveniments més destacats de la història de Sant Pol en el darrer segle i escaig. L’exposició es pot visitar a la pàgina web de l’Arxiu Municipal (en el següent enllaç).

L’Arxiu s’ha volgut imaginar què hauria passat si el bagul que Ramon Planiol es va endur a Cuba l’any 1872 hagués viatjat per diferents moments de la història santpolenca. La idea original d’aquest plantejament prové del llibre ‘La Maleta’, de Núria Parera, en què una maleta, que passa de mà en mà, és testimoni dels episodis més importants del segle XX.

Agafant aquesta idea, l’Arxiu Municipal presenta aquesta exposició, en la qual es poden consultar documents originals i curiosos que custodia l’Arxiu, com ara fotografies de la primera fàbrica de vapor o els plànols originals del Sindicat Agrícola, entre molts altres. La mostra s’ha endegat amb motiu de la celebració el dia 9 de juny del Dia Internacional dels Arxius.