Concentració a la plaça de la Vila contra les detencions d’aquest dilluns
Concentració a la plaça de la Vila contra les detencions d’aquest dilluns

Concentració a la plaça de la Vila contra les detencions d’aquest dilluns

L’ANC de Sant Pol va organitzar ahir al vespre una concentració de protesta, després que la Guàrdia Civil detingués durant el dia a nou persones vinculades amb els CDR arreu de Catalunya. Se’ls investiga per delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius.

La plaça de la Vila va acollir aquest dilluns al vespre una concentració en contra de les detencions practicades per la Guàrdia Civil durant la jornada. L’ANC de Sant Pol va fer una crida d’urgència a mitja tarda pel que consideren una criminalització de l’independentisme català i un acte repressiu per part d’aquest cos policial. Hi van ser presents diferents representants polítics de la vila, com ara l’alcalde Albert Zanca i la primera tinent d’alcalde, Isabel Llari.

La Guàrdia Civil va realitzar des de primera hora del matí una operació conjunta a diferents municipis de Catalunya, com ara Sabadell o Mollet del Vallès. La jornada va acabar amb la detenció de 9 persones que estan vinculades amb els Comitès de Defensa de la República (CDR). La fiscalia les acusa de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius. Durant la tarda, es va saber que dos dels detinguts havien estat alliberats, tot i que es mantenen les acusacions. La resta de detinguts, 7 en total, hauran de prestar declaració davant l’Audiència Nacional en els pròxims dies.

Fotos: ERC Sant Pol de Mar.