L’Arxiu Municipal endega aquest diumenge un joc a través de les seves xarxes socials

L’Arxiu Municipal endega aquest diumenge un joc a través de les seves xarxes socials

Cada dia, l'Arxiu publicarà a les seves xarxes socials una imatge de Sant Pol i una pista per a que els usuaris descobreixin quin element del patrimoni és i on es troba. Ràdio Sant Pol col·labora amb l’emissió diària d’una pista addicional.

L’Arxiu Municipal de Sant Pol proposa als seguidors de les seves xarxes socials un joc sobre el patrimoni local, que començarà aquest pròxim diumenge 1 de desembre. Es tracta d’una adaptació del calendari d’advent. Des de l’1 fins al 24 de desembre, l’Arxiu Municipal publicarà diàriament a les seves xarxes socials la fotografia d’un element arquitectònic que està present als carrers de la vila i donarà una pista que ajudi a descobrir de què es tracta. Tothom qui vulgui podrà participar-hi responent a través de les mateixes xarxes. L’endemà es donarà la solució.

La idea s’inspira en una iniciativa de la prestigiosa institució English Heritage l’any 2014 per adaptar a les xarxes socials la tradició del calendari de compte enrere d’advent fins a Nadal, originària de l’Alemanya protestant i estesa per tot Europa. Aquesta iniciativa ha estat adoptada per alguns arxius catalans, com l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, que enguany presenta ja la seva cinquena edició.

El joc es podrà seguir, simultàniament, a través dels comptes de twitter, instagram i facebook de l’Arxiu Municipal i també a través de Ràdio Sant Pol. Cada dia, l’emissora municipal emetrà per antena (107.2 FM) més pistes addicionals corresponents a la imatge del dia. Aquesta emissió es repetirà diverses vegades durant el dia, dins de la seva programació habitual.