S’inicia una campanya per conscienciar sobre l’ús indegut dels antiinflamatoris

S’inicia una campanya per conscienciar sobre l’ús indegut dels antiinflamatoris

La campanya s’ha realitzat des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, després de constatar que l’Alt Maresme és una de les àrees de la Regió Sanitària de Girona on hi ha un consum més elevat d’aquests medicaments.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha iniciat aquests dies una campanya per reduir el consum dels medicaments antiinflamatoris i conscienciar la ciutadania dels perills que té per a la salut fer-ne un ús inadequat i perllongat en el temps. Entre aquest grup de fàrmacs hi ha medicaments tan coneguts com l'ibuprofèn, el naproxèn o el diclofenac. La campanya s’allargarà durant uns dos mesos, en els quals es penjaran cartells informatius als centres sanitaris i es repartiran díptics a les sales d’espera, a més de la seva difusió a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #CompteAmbElsAntiinflamatoris.

La campanya arriba després que s’hagi constatat, segons dades del Servei Català de la Salut d’aquest estiu, que l’Alt Maresme i la Selva Marítima són els territoris de la Regió Sanitària de Girona amb un consum més elevat d’aquests medicaments. El problema apareix, sobretot, quan les persones recorren a l’automedicació, perquè poden comportar molts efectes secundaris sense el control d’un professional sanitari.

Tot seguit, podeu escoltar l’entrevista que hem realitzat a Noèlia Cortés, infermera de la Corporació de Salut, que explica aquesta campanya.

Cartell de la campanya d'antiinflamatoris.