Es detecten alguns casos d’enverinament a gats

Es detecten alguns casos d’enverinament a gats

Els casos detectats es van produir a la zona de Roques Blanques, on hi viu una colònia de gats esterilitzats sota la supervisió del consistori i de persones voluntàries.

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar ha detectat en les darreres setmanes alguns casos d’enverinament de gats a la zona de Roques Blanques, on hi ha una colònia controlada de gats esterilitzats sota la supervisió del consistori amb la col·laboració activa de persones voluntàries del poble. Malgrat l’enverinament, un dels gats es va poder recuperar gràcies a la intervenció d’un veterinari i es troba en bones condicions. El professional veterinari va certificar que es tractava d’una intoxicació aguda per organofosforats.

La mort per enverinament amb aquests productes és una mort lenta i molt dolorosa per als animals. Des de l’Ajuntament, es recorda que posar verí a la via pública és un acte delictiu amb possibles penes de presó. Ser-ne testimoni i no denunciar-ho o ser còmplice també està penat. Des de les regidories de Medi Ambient i Salut es fa una crida per a que la ciutadania informi en cas de tenir coneixement d’aquestes pràctiques.

Foto: Imatge d'arxiu d'una colònia de gats.