Queden suspeses les visites als pacients ingressats de l'Hospital de Calella fins a nou avís
Queden suspeses les visites als pacients ingressats de l'Hospital de Calella fins a nou avís

Queden suspeses les visites als pacients ingressats de l'Hospital de Calella fins a nou avís

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit suspendre les visites a pacients ingressats a l'Hospital Sant Jaume de Calella, a causa de la situació epidemiològica provocada per la Covid-19 i l'empitjorament de les dades en els últims dies. Aquesta suspensió de visites s'allargarà fins a nou avís. La decisió s'ha pres per disminuir l'afluència de gent al centre hospitalari i evitar la propagació del coronavirus. Només es permetrà la visita d'una persona en casos excepcionals, per exemple en situacions de final de vida o infants hospitalitzats. Cal recordar que en el cas de les consultes externes es manté la limitació d'un sol acompanyant només en les situacions imprescindibles.

Les xifres continuen augmentant

Per altra banda, la Corporació de Salut informa que aquest dijous les xifres d'ingressats als seus centres continua augmentant, com també passa a la resta de Catalunya. A l'Hospital Sant Jaume de Calella hi ha 33 persones ingressades per la Covid-19 i al centre sociosanitari hi ha 18 pacients ingressats. Des de dilluns d'aquesta setmana, a l'Hospital de Calella s'han registrat 13 ingressos, 5 altes mèdiques, dos trasllats a altres centres i 2 defuncions.

Al Centre Sociosanitari, s'han registrat 10 nous positius, que corresponen al cribratge que s'està realitzant als pacients de la unitat de llarga estada després que es detectessin 2 positius entre els pacients ingressats. Al Sociosanitari, no s'ha registrat cap alta ni cap defunció.

Cribratge a 18 pacients del Sociosanitari

Com dèiem, al centre sociosanitari s'ha portat a terme un cribratge a un total de 18 pacients de la unitat de llarga estada, després que es van detectar a principis de setmana dos casos positius de Covid-19 entre les persones hospitalitzades. Aquests dos pacients van presentar símptomes lleus aquest dilluns, i es va procedir a realitzar-los la prova PCR, que va donar positiu en tots dos casos. A la planta, actualment hi ha 28 pacients ingressats, als quals se'ls va realitzar la prova de detecció de la Covid-19, excepte a vuit d'ells que ja havien passat la malaltia anteriorment. També s'està fent el cribratge dels 30 professionals de la planta.

Dades a Sant Pol

A Sant Pol, el risc de rebrot continua creixent i està en un nivell molt alt. En l'última setmana, s'han confirmat 11 casos positius per PCR i per test d'antígens. La velocitat de transmissió de la malaltia també creix i ja es troba en un índex per sobre de 2, concretament en un 2,68.

Fotos: Corporació de Salut del Maresme i la Selva.