L’entitat A Tot Drap organitza dissabte una gran trobada marinera que aplegarà 14 embarcacions d’arreu de Catalunya
L’entitat A Tot Drap organitza dissabte una gran trobada marinera que aplegarà 14 embarcacions d’arreu de Catalunya

L’entitat A Tot Drap organitza dissabte una gran trobada marinera que aplegarà 14 embarcacions d’arreu de Catalunya

Aquesta primera gran navegada col·lectiva que se celebra a l’hivern comptarà amb 135 participants de 13 associacions diferents. Tindrà lloc dissabte, al Port d’Arenys, a partir de les 10 del matí.

L’entitat santpolenca A Tot Drap organitza aquest dissabte, 12 de gener, una gran navegada col·lectiva que aplegarà fins a 135 participants i 14 embarcacions. És la primera trobada d’aquestes característiques que es realitza durant l’hivern, i coincideix amb la presidència per part d’A Tot Drap de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial. La cita es durà a terme al Port d’Arenys, hi prendran part 13 associacions marítimes, que s’hi acostaran des de punts tant distants com Cambrils o Cadaqués. Les entitats pertanyen a dues federacions, la catalana (FCCPMiF) i la federació de la Catalunya Nord (GAPAMAR), del Rosselló. Entre les barques que navegaran aquest dissabte en destaca el Sant Pau, de Sant Pol. La cita compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Pol i Arenys de Mar, el Club Nàutic d'Arenys de Mar, la Base Nàutica i l'Ateneu Arenyenc.

L’alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, i la regidora de Cultura, Marta Romà, participaran en aquesta trobada, embarcant-se en el Quetx Ciutat Badalona, una gran embarcació de 22 metres d’eslora construïda l’any 1929 a Dinamarca. El programa d’actes ha previst que la jornada comenci a les 10 h, amb l’arribada dels participants. La sortida de les embarcacions tindrà lloc des de la Base Nàutica d’Arenys a les 11 del matí, una sortida que es podrà seguir des de la platja d’Arenys. La tornada a port serà cap a les 13.30 hores. Hi haurà l’acompanyament musical dels CantaQuetx, un grup de música marinera de Badalona emmarcat en l’Associació d’Amics del Quetx. Després hi haurà un dinar popular i una sobretaula amb música.

Aquesta trobada serà la prèvia a la qual es realitzarà del 31 de maig al 2 de juny a Sant Pol i Arenys. La primera trobada d’hivern va ser plantejada de forma espontània, però, degut al gran interès que han mostrat tantes associacions a participar-hi, s’ha convertit en una gran navegada que pot plasmar-se en una cita que es repeteixi altres anys.

Fotos: A Tot Drap (barca Sant Pau).

Imatge de la barca Sant Pau, de Sant Pol.