El Govern municipal critica l’actuació de neteja de l’Agència Catalana de l’Aigua a la riera efectuada aquest dijous

El Govern municipal critica l’actuació de neteja de l’Agència Catalana de l’Aigua a la riera efectuada aquest dijous

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar assegura mostrar-se sorprès i molest per una actuació que ha dut a terme l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aquest dijous, 21 de maig, al tram final de la Riera de la Vallalta. A través d’un comunicat, el Govern municipal explica que, sense previ avís, operaris de l’ACA van aplanar la llera de la riera en el seu tram final i van retirar vegetació que hi havia crescut mitjançant maquinària de grans dimensions.

Precisament, l’Ajuntament de Sant Pol tenia prevista una reunió amb l’ACA per tal de marcar alguns criteris mediambientals a l’hora de netejar la riera. El Govern municipal volia plantejar, en aquesta reunió, algunes mesures, com ara la retirada manual de les deixalles no orgàniques o la retirada dels troncs que puguin suposar un perill, entre d’altres. Aquestes mesures tenen l’objectiu de tenir el mínim impacte sobre la llera.

“Des de l'Ajuntament desconeixem perquè no s’han seguit en aquesta ocasió. És per això que des del govern municipal estem insistint en la necessitat de poder reunir-nos i fer arribar la nostra opinió establint els criteris que volem aplicar en aquestes actuacions”, explica el Govern municipal en el comunicat. El consistori recorda, a més, que aquest darrer tram de la riera està “situada en cas urbà” i, per tant, “és de competència municipal”.

L’equip de Govern assegura que, des de l'Ajuntament, es contactarà amb l’ACA per rebre les pertinents explicacions sobre quines eren les instruccions de l’actuació. Per últim, anuncia que els serveis municipals procediran a retirar totes les deixalles no recollides.