Sant Pol entra aquest divendres en l’anomenada ‘Fase de Represa’

Sant Pol entra aquest divendres en l’anomenada ‘Fase de Represa’

La Generalitat de Catalunya ha aixecat aquesta matinada la majoria de restriccions imposades amb les fases de desconfinament. Fins al dia 25 de juny es mantenen les restriccions d’aforament en els establiments i espais públics, un 50% de l’aforament en espais tancats i el 75% en espais oberts.

Tot Catalunya ha entrat des d’aquesta matinada a l’anomenada ‘Fase de Represa’. El president de la Generalitat, Quim Torra, va signar ahir dijous al matí el decret que estipula el final de la fase 3 del desconfinament. Per tant, des d’aquest divendres, decauen els efectes de l’estat d’alarma, es posa punt final a les fases dissenyades per l’Estat espanyol i s’aixequen les restriccions de mobilitat a tot el territori català. Amb aquesta mesura, Sant Pol haurà estat quatre dies en la fase 3.

Tot i aquest aixecament de les restriccions i fases de desconfinament, hi haurà un període d’adaptació fins al pròxim 25 de juny. En aquest sentit, fins després de Sant Joan, es mantenen les limitacions en l’aforament dels espais públics. L’aforament en els espais tancats haurà de ser del 50%, i als espais oberts l’aforament haurà de ser del 75%. A partir de dijous de la setmana vinent, aquestes darreres restriccions desapareixen, però el Govern català confia en la responsabilitat de la ciutadania i insisteix en la necessitat de mantenir les mesures de seguretat, mentre duri l’alerta sanitària provocada pel coronavirus. Així doncs, s’assenyalen com a mesures prioritàries la higiene freqüent de mans, l’ús de la mascareta i respectar la distància entre les persones. Es recorda, així mateix, que la mascareta continua sent obligatòria en els espais tancats i sempre que no sigui possible mantenir la distància prudencial amb la resta de persones.