La Fira Alternativa celebra la seva 25a edició aquest cap de setmana
La Fira Alternativa celebra la seva 25a edició aquest cap de setmana

La Fira Alternativa celebra la seva 25a edició aquest cap de setmana

La 25a Fira Alternativa comença aquest divendres a la tarda i s'allargarà fins al diumenge a la nit. Tindrà lloc al Parc del Litoral, on es duran a terme tot d'activitats, com ara tallers, venda de productes ecològics, mostra de teràpies alternatives, xerrades sobre economia sostenible i solidària, animació infantil, concerts, recitals i un llarg etcètera.

No se celebren 25 anys cada dia. Per a que una fira es mantingui durant dues dècades i mitja, ha calgut la implicació de moltes persones, en molts casos de forma altruista. Aquest és el cas de la Fira Alternativa, que aquest cap de setmana celebra el seu 25è aniversari, amb més bona salut que mai. Des d'aquest divendres fins al diumenge, el Parc del Litoral s'omplirà d'activitats de tota mena, per a tots els gustos i edats. Hi haurà un espai de trobada amb més d'una vintena d'entitats respectuoses amb el medi ambient i solidàries amb les persones que ho necessiten. També hi haurà un espai d'artesania, un altre espai de teràpies alternatives, es vendran productes naturals i ecològics, es podrà assistir a debats i xerrades sobre economia sostenible i un llarg etcètera. Els menuts també tindran el seu espai, amb tallers, animació i concerts per a tota la família. A la nit serà el torn dels concerts, recitals i sessions de dj.

El lema d'aquesta 25a edició és 'Ni muts ni a la gàbia. 25 anys d'AlterNatives', tota una declaració d'intencions. Segons l'Oriol Sauleda i la Mar Valls (a la imatge), dos membres de l'organització de la Fira Alternativa, aquest 'leitmotiv' respon al costum que la fira tenia sempre de jugar amb les paraules i les frases fetes per als seus lemes. Arran d'aquesta experimentació, va sorgir la frase 'Ni muts ni a la gàbia'.

La celebració dels 25 anys de la Fira Alternativa és un moment especial per a la cita i ho han volgut reflectir en el farcit programa d'activitats de la fira. Moltes de les activitats que s'hi duran a terme ja hi ha estat presents en edicions anteriors, retrobant antics participants. A més, els organitzadors han recollit durant els últims mesos tot de fotografies i documents d'aquests 25 anys de Fira Alternativa. Durant tot el cap de setmana, els assistents podran veure fotografies d'aquestes 25 edicions, que seran projectades per homenatjar la implicació de totes les persones que hi ha pres part al llarg de la seva història.

Pots consultar el programa d’activitats complert en aquest enllaç.

Tot seguit, podeu escoltar l'entrevista que Ràdio Sant Pol hem realitzat a Oriol Sauleda i Mar Valls, membres de l'organització de la Fira Alternativa.