Sant Pol s’ha incorporat aquest novembre al Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària

Sant Pol s’ha incorporat aquest novembre al Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària

Sant Pol de Mar s’ha incorporat durant aquest mes de novembre al Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH) que realitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Des de la seva incorporació, a Sant Pol, ja s’ha atès a dos pacients. El servei del programa està dirigit a aquells veïns o veïnes que han estat hospitalitzats als hospitals de Calella o de Blanes.

El PADAH es va iniciar l’any 2016 a Calella amb l’objectiu de donar suport a aquells pacients que han rebut l’alta mèdica, però que un cop a casa pateixen una recaiguda i no poden realitzar les tasques domèstiques habituals. Els cuidadors professionals familiars ajuden aquestes persones en tasques quotidianes, com ara la higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació. Els cuidadors tenen cura dels pacients fins que es recuperen totalment i tenen plena autonomia.

Actualment, formen part del PADAH els municipis de Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Tordera i, des d’aquest novembre, Sant Pol de Mar. Des del seu inici, el programa ha atès més de 500 pacients. Concretament, són 208 pacients de Calella, 157 de Pineda de Mar, 103 de Malgrat de Mar, 55 de Tordera i les dues persones de Sant Pol. EL PADAH és possible gràcies al finançament dels diferents ajuntaments que hi col·laboren.

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva.